21 Ağustos 2012 Salı

İçimizi Saran Sıkıntı ---- Nakit Sıkıntısı..

PARA KARA DELİKTEN KAÇIYOR!

Yıllardan beri duyar dururuz, Türkiye'de Sermaye Sıkıntısı var diye.

Bir çok firma sermayesiz kurulmaktadır. Ve hep sıkıntı yaşamaktadır. Bunu Devlet yöneticileri başta olmak 

üzere herkes 30-40 yıldır bilmektedirler. Ancak Sıfırların atıldığı, Dünya ekonomik  krize girdiği günden beri Türkiye Cumhuriyetinin ana damarlarından biri olan Kobi'lerin ayırt etmeksizin %90'ını zor durumda.

TAKSİTLE YAŞIYORUZ
Konu İş yapamamak değil ,konu Nakit sıkıntısı. Kimse kimseden ödemesini alamıyoru,herkese herkese vadeli çekler ve taksitli kredi kartları hatta Senetlerle ayakta kalmaya çalışıyor.

Çek kanunun'da Hapis cezasının kalkması ile, çekler patlayan patlayana....

Bir'de bunun üzerine yok olan Kazançlar artık herkesi geçmişteki krizlerin ötesine götürüyor.

Böyle giderse Devlet Vergilerini toplayamayacak oda vadeli vergi toplamaya kadar gidecek. ...

OLMAYAN PARA!
Piyasa'daki Nakitsizlik ve yok olan kazançlar sonunda, bütün yük Bankalara binmiş durumda. Reel Sektörü ayağa kaldıracak piyasayı büyütüp canlandırmak yerine ,Hükümette haklı olarak aslında Cari Açığı ve ağırlıklı ithalatı azaltılması için İş Hacmini Daralmasını destekliyor.

Ancak Benim çok beğendiğim ,Maliye Bakanımızı biri uyarmalı , çünkü kurşunu ayağımıza sıkıp duruyoruz, Topal kaldık kalacağız.

Ara gaz da belli süre sonra kurtarmayacak , Ben Balon patlaması gibi ,firma kapanmalarının yaşanmasının çok uzak olmadığını ön görüyorum.

Eskiden Orta sınıfta yer alan Kobilerimiz vardır, şimdi Çok kazanan Holdinglerimiz , ve hiç kazanamayan KOBİlerimiz var.

Sıkışan hava patlar misali bu hava patlayınca, herkesten mutlu olan TUSİAD veMÜSİAD bağlı üye Holdinglerimiz ne yapacak çok merak ediyorum.

Kobiler büyümüyorsa Ülke ekonomisi kötü yolda demektir.

Allah yeni nesillerin yardımcısı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder